Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης σε εκπροσώπους Θεσσαλών: 40 επιστήμονες δούλεψαν 15.000 ώρες το σχέδιο για...

Μητσοτάκης σε εκπροσώπους Θεσσαλών: 40 επιστήμονες δούλεψαν 15.000 ώρες το σχέδιο για την περιοχή

- Advertisement -

Το ολλανδικό σχέδιο για τη Θεσσαλία παρουσιάζει σήμερα (11/3)  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της περιοχής  στο Μέγαρο Μαξίμου.

« Ξεπερνά τις 400 σελίδες, σαράντα επιστήμονες δούλεψαν 15.000 ώρες το σχέδιο για τη Θεσσαλία» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους φορείς.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλημάτων των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας.

«Να μη βρεθούμε σε τραγική κατάσταση σε κάποιες δεκαετίες η ζημιά που θα έχει γίνει από τη εξάντληση των υδάτινων πόρων να είναι μη αναστρέψιμη», τόνισε.

Αρχικά ο πρωθυπουργός συναντάται με τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας και στη συνέχεια και με εκπροσώπους των αγροτών της περιφέρειας.

Τι περιλαμβάνει το ολλανδικό σχέδιο

Το ολλανδικό σχέδιο περιλαμβάνει δράσεις για τις ενισχύσεις αναχωμάτων, φραγμάτων, ειδικές προτάσεις για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρών στη Λίμνη Κάρλα και για την προστασία των πόλεων από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και λύσεις για το πως θα πρέπει να οργανωθούν οι υποδομές και το αρδευτικό.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες «Ντάνιελ» και «Ελίας» ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ και ίσως αγγίξουν και τα 4 δισ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές, ενώ σε πάνω από ένα δισ. ανέρχονται οι αποζημιώσεις.

πηγή:cnn.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα