Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚώστας Καραμανλής μετά την απόσυρση του πρώην πρωθυπουργού: Ενωμένη όσο ποτέ η...

Κώστας Καραμανλής μετά την απόσυρση του πρώην πρωθυπουργού: Ενωμένη όσο ποτέ η ΝΔ στις εκλογές

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Ax. Καραμανλής, σε δήλωσή του αναφορικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, τόνισε πως κλείνει μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή.

Προσθέτει, μάλιστα, πως ήταν ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον, ενώ τονίζει ότι η ΝΔ πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ.

Η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

«Με πολύ μεγάλη συγκίνηση έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.

Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον.Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή.

Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα».

Τέλος στην κοινοβουλευτική του διαδρομή

Προηγουμένως, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με γραπτή του δήλωση αποκάλυψε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε, συγκεκριμένα, στη δήλωσή του: «Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί σχεδόν μισό αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής στη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Επίσης, ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική του προσφορά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με προσωπική του δήλωση ευχαρίστησε τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την προσφορά του στον τόπο και στην παράταξη, όπως τόνισε.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα