Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Καλαφάτης: Σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα σημαίνει Ανάπτυξη - Και, στην Κυβέρνηση, κάνουμε τα...

Καλαφάτης: Σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα σημαίνει Ανάπτυξη – Και, στην Κυβέρνηση, κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί αυτό

.

“Για εμάς, σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα σημαίνει Ανάπτυξη. Και, στην Κυβέρνηση, κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί αυτό! Αντιμετωπίζουμε τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων με τον Αναπτυξιακό χαρακτήρα που διαθέτουν.

Γι’ αυτό, άλλωστε, όταν είχα την δυνατότητα να δημιουργήσω τον νόμο 4178, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, είχα φροντίσει να υπάρχουν οι ανάλογες διατάξεις για να μπορούν, οι ομάδες – ιδιοκτήτες των αθλητικών εγκαταστάσεων να τις βελτιώσουν σε κάθε επίπεδο. Με “πράσινα” έργα, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, σύγχρονων στεγάστρων κι άλλων υποδομών που μπορούν να αξιοποιήσουν όλες οι ομάδες”, τονίζει ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Forza.

Σε ερώτηση για το αν καθυστέρησαν από πλευράς Κυβέρνησης οι διαδικασίες για τη νέα Τούμπα, ξεκαθαρίζει: “Για τη νέα Τούμπα, θα επαναλάβω ότι η Πολιτεία κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς πιστοποιώντας αυτό που και ο αρχικός μελετητής του έργου, αλλά και έγκυροι μηχανικοί, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έχουν υπογραμμίσει: Το Προεδρικό Διάταγμα για τη νέα Τούμπα βγήκε σε χρόνο ρεκόρ! Ασχολήθηκαν γι’ αυτό στελέχη σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό και έχουν προβλεφθεί όλες οι λεπτομέρειες που, και τον ΠΑΟΚ εξυπηρετούν, αλλά και το να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο γήπεδο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα λειτουργήσει υπέρ της Ανάπτυξης της περιοχής σε κάθε τομέα. Γιατί αυτός ήταν, από την αρχή, ο σκοπός μας. Βλέπουμε -και το γήπεδο του ΠΑΟΚ και κάθε γήπεδο κάθε ομάδας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον- με τον Αναπτυξιακό και κοινωνικό του χαρακτήρα. Με την πνοή που δίνουν τα έργα στις περιοχές όπου δημιουργούνται”.

 

Για το θέμα της χρήσης του Καυτανζογλείου: “Ο ΠΑΟΚ είχε ένα αίτημα: Να μην πληρώσει ενοίκιο στη διοίκηση του Καυτανζογλείου, από τη στιγμή που θα εκτελέσει έργα ύψους 1,7 εκ. ευρώ – σύμφωνα με τους υπολογισμούς του. Ακούσαμε το αίτημα και, καθώς το βρήκαμε δίκαιο, μεσολάβησα ώστε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του σταδίου και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα για τους αγώνες που θα δώσει εκεί ο ΠΑΟΚ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, το κύπελλο και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έτσι, θα δοθούν επιπλέον 300.000 ευρώ το χρόνο, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το Καυτανζόγλειο”.

 

Για τα υπόλοιπα έργα στη Θεσσαλονίκη και το project 30+ έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030: “Είναι πολύ σημαντικό που, προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μου ανέθεσε τον συντονισμό του project των 30+ έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Ένα κοστολογημένο, καλά οργανωμένο σχέδιο, με σκοπό να επανατοποθετηθεί η Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο κομμάτι των Υποδομών ήδη έγιναν οι πρόδρομες εργασίες για το FlyOver, χωροθετήθηκε το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, για το Μουσείο Ολοκαυτώματος βρισκόμαστε στο στάδιο της μουσειολογικής μελέτης, από τη διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά περάσαμε στο στάδιο αποκατάστασης των εμβληματικών κτιρίων όπου θα στεγαστούν μουσεία και υπηρεσίες, αποφασίσαμε τη διάθεση του στρατοπέδου Ζιάκα για να δημιουργηθούν πρότυπες κοινωνικές κατοικίες και να βοηθηθούν νεαρά ζευγάρια να αποκτήσουν οικογένεια, αναδασώνουμε, με 300.000 δένδρα, έκταση 3.000 στρεμμάτων στο περιαστικό δάσος του Δήμου Παύλου Μελά, ενδυναμώνουμε το υπάρχον δάσος του Σέιχ Σου και, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένα πράσινο δαχτυλίδι γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να διασυνδεθεί το Παραλιακό Μέτωπο με το Σέιχ Σου και να ΄χουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο περιαστικό δάσος, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης”.

 

Για το νέο ρόλο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης:  “Tο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπως συνηθίζουμε, ακόμη, να το αποκαλούμε, διατήρησε τον εθνικό του ρόλο. Αναπτύχθηκε, όμως, σε δύο άλλους τομείς: Έχει, πλέον, να επιδείξει και κοινωνικό έργο, αλλά και  αναπτυξιακό. Ειδικά στον τομέα Ανάπτυξη, έχουμε προσφέρει πολλά. Διατηρήσαμε στη Θεσσαλονίκη την ευθύνη αξιολόγησης έργων που χρηματοδοτούνται από τον Αναπτυξιακό Νόμο από 1.000.000 – 3.000.000 ευρώ. Τα έργα αυτά αξιολογούνται από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα. Είναι εκατοντάδες οι επιχειρήσεις -ειδικά οι μεσαίου βεληνεκούς- που διεκπεραιώνουν εδώ τις απαραίτητες διαδικασίες και δεν είναι αναγκασμένες να “τρέχουν” στην Αθήνα”. ​

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη (22/12)