Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕρντογάν: Με τον Μητσοτάκη θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μία θετική κατεύθυνση

Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη θέλουμε να κάνουμε βήματα προς μία θετική κατεύθυνση

- Advertisement -

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

«Ως οι δύο ηγέτες που που κέρδισαν τις εκλογές, θέλουμε να κάνουμε τα βήματά μας προς μια θετική κατεύθυνση. Τα πιο σημαντικά θέματα που ζήτησα συγκεκριμένα από αυτούς είναι τα προβλήματα που αφορούν τη Δυτική Θράκη, το θέμα των μουφτήδων. Θέλουμε να τα ξεπεράσουμε», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για τη νέα συνάντηση των δύο ηγετών στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο. «Αυτή τη στιγμή θα γίνουν οι προκαταρκτικές ετοιμασίες, κυρίως με τις αμοιβαίες συναντήσεις των πρεσβευτών μας για το θέμα. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν τις προκαταρκτικές προετοιμασίες. Στη συνέχεια θα συναντηθούμε ως ηγέτες και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν», είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε πως Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο γειτονικές χώρες με γνωστό ιστορικό υπόβαθρο. «Δεν θέλουμε αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί έτσι, δεν το θέλουμε», ανέφερε.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα