Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΆρχισαν τα όργανα για τον Χατζηγιάννη – Σφοδρές αντιδράσεις για τον Υφυπουργό...

Άρχισαν τα όργανα για τον Χατζηγιάννη – Σφοδρές αντιδράσεις για τον Υφυπουργό Πολιτισμού!

Δέκτης παραπόνων έγινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Επαγγελματιών Καλλιτεχνών, σε σχέση με τον διορισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, με την Συντεχνία να καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τις «ανησυχίες των καλλιτεχνών» για την επιλογή του.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΑΣΥΝΕΚ, της μεγαλύτερης οργάνωσης καλλιτεχνών στην Κύπρο, αναφέρεται ότι έπειτα από σωρεία παραπόνων και αρνητικών σχολίων μελών της και μη για τον απρόσμενο διορισμό του νέου Υφυπουργού Πολιτισμού, επιθυμεί να ενημερώσει τους απανταχού Κύπριους καλλιτέχνες ότι «αντιλαμβάνεται και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους»

 

Την ίδια ώρα, η Συντεχνία δηλώνει ότι δεν μηδενίζει τις ικανότητες του νέου Υφυπουργού, ούτε τις καλές του προθέσεις, αλλά υποδεικνύει πως «η απουσία του και μόνο από το νησί εδώ και χρόνια είναι αρκετή για τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις και ανησυχίες που ευλόγως προκύπτουν».
Τονίζει ακόμη πως «ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του διαλόγου που άνοιξε με την κοινωνία, οφείλει να ακούσει τις ανησυχίες των καλλιτεχνών για την επιλογή του αυτή».

Η ΠΑΣΥΝΕΚ αναφέρει ότι από την ίδρυση της αγωνίζεται και θα εξακολουθήσει να προσπαθεί για τα δικαιώματα και την κατοχύρωση του επαγγέλματος, αλλά και για τόσα άλλα που αντιμετωπίζει ο κλάδος γενικότερα. «Ορμώμενη από αυτό το αίσθημα ευθύνης, υπόσχεται στα μέλη της ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το έργο του Υφυπουργείου Πολιτισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα