Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική8.000 και 30.000 και 5.000 και 4.000 και 10.0000: Ο Φειδίας Παναγιώτου...

8.000 και 30.000 και 5.000 και 4.000 και 10.0000: Ο Φειδίας Παναγιώτου δείχνει σε βίντεο πόσα βγάζει τον μήνα ως ευρωβουλευτής

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, του οποίου η υποψηφιότητα είχε προκαλέσει αίσθηση στη διεθνή πολιτική σκηνή, έρχεται να απαντήσει σε ένα ερώτημα που ίσως πολλοί έχουν αναρωτηθεί: πόσα παίρνει ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Ο Φειδίας Παναγιώτου, ο 24χρονος δημιουργός περιεχομένου από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής στις φετινές εκλογές, εξηγεί αναλυτικά πόσα χρήματα λαμβάνει ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάθε μήνα.
«Αρχικά, παίρνω 8000 ευρώ στην τσέπη μου και επιπρόσθετα, κάθε ημέρα εργασίας, δηλαδή κάθε μέρα που έρχομαι στο Κοινοβούλιο και υπογράφω, παίρνω επιπλέον 350 ευρώ, το οποίο είναι λίγο περίεργο», λέει ο Παναγιώτου.
«Εκτός αυτού, λαμβάνω 30.000 ευρώ τον μήνα για τον μισθό της ομάδας μου. Επιπλέον, μπορώ να έχω ένα γραφείο στη χώρα μου και για αυτό έχω προϋπολογισμό από το Κοινοβούλιο ως και 5000 ευρώ», συμπληρώνει.
«Επιπλέον με όλα αυτά, μου δίνονται και 4000 ευρώ τον μήνα για να προωθήσω την δουλειά που κάνω εδώ στο Κοινοβούλιο. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι λαμβάνω 10.000 το μήνα για να μπορώ να φέρω κόσμο στο Κοινοβούλιο και να του εξηγήσω τι κάνουμε εδώ», λέει.
@fidiasmepHow Much Politicians Get Paid

♬ original sound – fidias

- Advertisement -


Ο ευρωβουλευτής προσθέτει και ορισμένα προνόμια που του δίνονται εκτός από τα χρήματα, τα οποία σε σύνολο ως τώρα έχουν φτάσει τα 60.000 ευρώ, όπως έναν οδηγό για να τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες και καλυμμένα έξοδα για να επιστρέφει στη χώρα του.

Στο τέλος του βίντεο, βέβαια, κάνει μια ερώτηση που έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω των αλλεπάλληλων οικονομικών κρίσεων. «Πιστεύετε ότι πληρωνόμαστε υπερβολικά σε σχέση με αυτό που κάνουμε ή λιγότερο από ότι θα έπρεπε;».

Ο Φειδίας Παναγιώτου έκανε τη διαφορά ως μεμονωμένος ανεξάρτητος υποψήφιος, μιας και κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό σχεδόν 20% στις ευρωεκλογές και να βγει τρίτος κατά σειρά στις ψήφους, αφήνοντας πίσω του ιστορικά κόμματα και φέρνοντας μια διαφορετική προσέγγιση στην πολιτική σκηνή της χώρας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα