Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤο μήνυμα Κασσελάκη προς το εσωτερικό του κόμματος - Ανησυχία Μητσοτάκη «βλέπουν»...

Το μήνυμα Κασσελάκη προς το εσωτερικό του κόμματος – Ανησυχία Μητσοτάκη «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ενωτικός απέναντι στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ που του ασκούν σκηνή κριτική εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξη που έδωσε στο STAR.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δικαιολόγησε μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του λέγοντας ότι «σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει τηλεφωνήσει δυο φορές στον Νίκο Φίλη για να συναντηθούν και να τα πουν. «Έχω ζητήσει 2 φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η Αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα» είπε ο κύριος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε:

«Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο… Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιόκτητης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».

Ανησυχία Μητσοτάκη βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ ερμηνεύοντας χθες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, είπαν ότι διακρίνουν μία ανησυχία πίσω από την στάση του πρωθυπουργού.

Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βρίσκεται στην Βουλή, ενώ έκανε διαχωρισμό ανάμεσα στον εκσυγχρονισμό και τον μοντερνισμό .

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η ΝΔ έχει κάθε λόγο να είναι ανήσυχη καθώς η έλευση του νέου προέδρου έδωσε έναν αέρα ανανέωσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα επισημαίνουν ότι ο εναλλακτικός τρόπος που κινείται ο νέος πρόεδρος αλλά και η επαφή του με τους πολίτες έχουν φέρει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου . Γι αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να μιλήσει για τις τάσεις της κοινωνίας.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν μάλιστα ότι πίσω από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού υπάρχει έκδηλη η η αγωνία μήπως μετατοπιστεί ένα κομμάτι διακαιωματιστών που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ από την ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει ανοικτά για την προσωπική του ζωή.

Μάλιστα αναφέρονται και το γεγονός ότι πριν από δύο μέρες ο στενός συνεργάτης του Κυριάκος Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης βγήκε και μίλησε για την ζωή του λέγοντας ότι και αυτός είναι παντρεμένος με τον σύντροφο του στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει σύντομα στην Βουλή τον νέο νόμο για την ισότιμα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι συνεργάτες του προέδρου υποστηρίζουν πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σύντομα γιατί υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις μέσα στην ΝΔ από τα στελέχη που επηρεάζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και την δική του συμμετοχή του νέου του αρχηγού όχι συνθήματα αλλά επιχειρήματα όχι απλά ποθώντας την εξουσία και χειροπιαστά αποτελέσματα αντί να νέα δημαγωγία με παλιές λέξεις. Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός. Διαφορετικές οι πραγματικές τάσεις στην κοινωνία, διαφορετικές στη μόδα, ή στα κοινωνικά δίκτυα. Όπως άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πράξη και άλλος ο απλός και ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle. Μόνο ο καιρός θα δείξει αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από το παλιό κακό της εαυτό ή αν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν.

Η «κόντρα» με την Δόμνα Μιχαηλίδου

Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την επίσκεψη του στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας – σε δομή που φιλοξενούνται παιδιά ΑΜΕΑ – είχε και την πρώτη κόντρα με υπουργικό στέλεχος, και πιο συγκεκριμένα με την Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η αντιπαράθεση υπήρξε γιατί η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πάει για να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέβασε καμία φωτογραφία μαζί της γεγονός που έφερε την αντίδραση της υπουργού.

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι στην Κουμουνδούρου υπήρξε εκνευρισμός καθώς η κ. Μιχαηλίδου και στο παρελθόν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί αντίστοιχη δομή, είχε εμφανιστεί χωρίς να την έχει ειδοποιήσει κανείς λέγοντας ότι ήθελε να ξεναγήσει τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα καθώς όπως υποστηρίζουν «τέτοιου είδους επισκέψεις γίνονται για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και όχι για να κάνουν επίδειξη οι υπουργοί . Με την παρουσία της κ. Μιχαηλίδου εμποδίζει αυτή την διαδικασία» αναφέρουν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα