Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤουρκία: Φτάνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας

Τουρκία: Φτάνουμε στο Καστελόριζο κολυμπώντας

Ο Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας. Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «επίδειξη εξοπλισμού» από πλευράς της Αθήνας, ενώ αναφέρθηκε και στο Καστελλόριζο.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα. Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας. Σε εμάς η κανονική κολύμβηση είναι 2.000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετρ. χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Όταν λέμε όχι σε αυτό, μας χαρακτηρίζουν ως «επεκτατικούς». Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά» ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας.

Οι εξοπλισμοί

Στη συνέχεια, μιλώντας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είπε ότι η Ελλάδα κάνει επίδειξη εξοπλισμού, καθώς προσπαθεί να αποκτήσει υπεροχή απέναντι στην Τουρκία.

«Με κάποιες επιδείξεις εξοπλισμού, διότι αυτό που κάνουν -δεν είναι κούρσα εξοπλισμών αλλά επίδειξη εξοπλισμού- προσπαθούν να αποκτήσουν υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, όμως εμείς τονίζουμε πως αυτός είναι μάταιος κόπος. Επίσης, ενώ είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ, προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα με νέες συμμαχίες. Αυτά είναι τεχνητά πράγματα» υποστήριξε.

«Ως αποτέλεσμα, αυτό που λέμε είναι οτιδήποτε και να κάνετε, η Τουρκία ως κράτος, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν την ικανότητα, τη δύναμη και τη θέληση να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό θέλουμε, να το ξέρουν όλοι» κατέληξε ο Ακάρ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα