Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε πρόταση μομφής εναντίον Κασσελάκη

Την απόφαση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Στέφανου Κασσελάκη αποφάσισε η ομάδα των “87” στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συλλέγοντας εκατό υπογραφές στην κεντρική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για μια πρόταση μομφής η οποία κατατέθηκε λίγα λεπτά αφότου το αιτήθηκε προς τους διαφωνούντες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το ζήτημα ετέθη από τον κ. Παύλο Πολάκη, την στιγμή που αυτός ανέβηκε στο βήμα. Επισημένεται ότι για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το 50% και έναν του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Νωρίτερα, 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στους «87», σε κείμενο που κατέθεσαν, ανέφεραν πως «ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Τόνιζαν επίσης πως: «Είναι ιστορικό μας καθήκον να ανακοπεί αυτή η καθοδική πορεία. Το οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλιστικό χώρο, την οικολογία, το προοδευτικό κέντρο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στους αγώνες που δώσαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα μικρό κόμμα, κυβέρνηση του τόπου και αξιωματική αντιπολίτευση. Να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί σε λίγους μήνες ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κόπο».

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα