Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣάλος στο πολιτικό σκηνικό με την χρήση των e mail των αποδήμων...

Σάλος στο πολιτικό σκηνικό με την χρήση των e mail των αποδήμων από την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Μαζικά πυρά δέχθηκε το Σαββατοκύριακο η ευρωβουλευτής κα Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου με αφορμή τα μηνύματα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απόδημους Έλληνες, λίγη ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο εσωτερικών για την πλατφόρμα ψηφοφορίας, για την επιστολική ψήφο.

Τα εν λόγω μηνύματα αποτέλεσαν την αφορμή προκειμένου να ακολουθήσει ένας καταιγισμός καταγγελιών στο Twitter από απόδημους, οι οποίοι ανέβασαν ακόμη και βίντεο, διερωτώμενοι πού βρήκε τα προσωπικά τους στοιχεία η ευρωβουλευτής της ΝΔ, ζητώντας της απαντήσεις. Ορισμένοι εξ αυτών χωρών που διαμένουν προκειμένου να μάθουν πως η κ. Ασημακοπούλου “έφτασε” σε αυτούς.

Από την πλευρά του το υπουργείο εσωτερικών με μία λιτή ανακοίνωση διά του γενικού γραμματέα υποστήριξε ότι “δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, με την κ. Ασημακοπούλου να υποστηρίζει με ανάρτησή της ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι προϊόν επιμέλειας του γραφείου της, τα οποία συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία πέντε χρόνια. Οπως υποστηρίζει, ουδέποτε έλαβε τα επίμαχα στοιχεία από το ΥΠΕΣ ή κάποιον άλλο φορέα της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας όσα γράφονται ως θεωρίες συνωμοσίας που έχουν σκοπό να βλάψουν την ίδια αλλά και τον θεσμό της επιστολικής ψήφου.  “Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα”, επεσήμανε η ευρωβουλευτής στο Mega, λέγοντας ότι έχει υποστεί απίστευτο bullying και πως τα στοιχεία έφτασαν στην ίδια με νόμιμους τρόπους.

Παράλληλα πηγές του υπουργείου εσωτερικών υποστηρίζουν ότι εκλογικοί κατάλογοι δίνονται σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως κόμματος, όμως στα στοιχεία αυτά δεν περιέχονται τα email, τα τηλέφωνα και η διεύθυνση στην οποία ο εκλογέας επιθυμεί να παραλάβει τον φάκελο με την επιστολική ψήφο (άρθρο 7 του νόμου 5083/2024 ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εκλογέων επιστολικής ψήφου), συνεπώς πώς έφτασαν στα χέρια της ευρωβουλευτή τα emails ώστε να στείλει newsletter (σ.σ ζητώντας την άδεια να επικοινωνήσει μαζί τους σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να δηλώσουν ότι δεν θέλουν) και μάλιστα λίγη ώρα μετά το επίσημο ηλεκτρονικό μήνυμα από το Υπουργείο;

Η κίνηση της ευρωβουλευτή συνάντησε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και συναδέλφων της στο Ευρωκοινοβούλιο, με τον κ. Στέλιο Κούλογου να κάνει λόγο για αντιφάσεις και δικαιολογίες από την κ. Αννα Ασημακοπούλου και προσφεύγει στην αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ βάζει στο στόχαστρό του την υπουργό εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας ότι η σιωπή της είναι ύποπτη.

Πηγή:thessaliatv.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα