Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της...

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας – Σε λίγο η συνάντηση με Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» το αεροπλάνο που μετέφερε στην Αθήνα τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και τις επαφές που θα έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν άνοιξε η πόρτα του προεδρικού αεροσκάφους της Τουρκίας απο μέσα βγήκαν οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν που θα μετέχουν στις διμερείς επαφές και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ενώ στις 10:29 αποβιβάστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τον κ. Ερντογάν στην Ελλάδα υποδέχθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε σύντομο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για την άφιξη των τριών αεροπλάνων που μεταφέρουν τον Τούρκο πρόεδρο και την συνοδεία του με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια όπως προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Ελλάδα ο κ. Ερντογάν θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντήσει την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ενώ οι υπουργοί που τον συνοδεύουν θα διαμοιραστούν στα κτίρια του υπουργείου Εξωτερικών και στη ΛΑΕΔ για τις συναντήσεις τους με τους Έλληνες ομολόγους τους.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό – καθώς δεν είναι γνωστό αν αυτός θα επηρεαστεί από την νωρίτερη άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα – στις 12:15 ο Τούρκος πρόεδρος με τη συνοδεία του θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για την κατ΄ ιδιαν συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Περίπου στις 13:00 βάσει του προγραμματισμού θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας-Τουρκίας χωρίς ερωτήσεις.

Μετά τις 13:30 προγραμματίζεται το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο θα αποτελέσει και την ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, ενώ ως τις 17:00 ο κ. Ερντογάν αναμένεται να έχει αναχωρήσει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα