Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠληθαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται εν όψει θεσμοθέτησης του "γάμου"...

Πληθαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται εν όψει θεσμοθέτησης του “γάμου” των ομόφυλων ζευγαριών

.

Θέμα ωρών η αποκάλυψη από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη η παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου για την θέσπιση “γάμου” και της δυνατότητας τεκνοθεσίας από άτομα του ιδίου φύλου, με την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να βρίσκεται προ διαφοροποιήσεων.

Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να αποκαλύψει τις προθέσεις του σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, με το ζήτημα να διχάζει την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνόντος συντηρητικού κόμματος, εξελισσόμενο σε “καυτή πατάτα” για την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, θα προβλέπει γάμο και τεκνοθεσία, δεν θα υπάρχει όμως ως διάταξη νέα ρύθμιση για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσω παρένθετης μητέρας (δηλαδή στο θέμα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το ισχύον πλαίσιο).

Αναφορικά με τους διαφωνούντες ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης που επιμένει ότι δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, όποια μορφή και αν έχει, ενώ κάθετα αρνητικός είναι και ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Θάνος Πλεύρης. Ακόμα επισημαίνεται ότι και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει εκφράσει ρητά τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα το ψηφίσει γιατί πιστεύει στην “στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας”. Επιπλέον ενστάσεις για το θέμα της τεκνοθεσίας έχουν εκφράσει βουλευτές όπως ο κ. Μ. Χρυσομάλλης, ο κ. Κ. Καραγκούνης, ο κ. Αν. Κατσανιώτης, η κα. Αν. Καραμανλή, ο κ. Μ. Χαρακόπουλος, ο κ. Χ. Αθανασίου, ο κ. Ν. Μηταράκης κ.α.) ενώ επιφυλακτικοί δηλώνουν οι κύριοι Δ. Μαρκόπουλος, Μ. Λαζαρίδης, κ.α.. Παράλληλα σε δύσκολη θέση βρίσκονται πληθώρα βουλευτών οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους.

Στον αντίποδα ξεκάθαρα υπέρ του νομοσχεδίου τίθεται, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης δηλώνοντας υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας μάλιστα να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση για το εάν τεθεί κομματική πειθαρχία στη ψήφιση του νομοσχεδίου ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη . Στο ίδιο κλίμα και οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίο τόνισε ότι “όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται”.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση του κ. Κυριακού Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου με στόχευση να μην συρθεί σε βάθος η συζήτηση. Βέβαια, αναγνωρίζεται πως ένα τμήμα της “γαλάζιας” εκλογικής βάσης δεν βλέπει θετικά την σχετική διάταξη. Είναι χαρακτηριστικό πως σε δημοσκόπησης της Alco στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας το 58% διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο έναντι 28% που συμφωνεί και 14% που δηλώνει δεν ξέρω – δεν απαντώ.

Πηγή:ethnos.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα