Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα σκευάσματα που δεν έχουν γενόσημα

Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα σκευάσματα που δεν έχουν γενόσημα

Eλλείψεις υπάρχουν σε συγκεκριμένα σκευάσματα, για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση καθώς η χώρα μας έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει.

Σημείωσε δε ότι οι γιατροί πλέον εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, θα συνταγογραφούν παράλληλα και αντικατάστατά τους για να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το μπραντ σκεύασμα.

Ο κ. Πλεύρης προσέθεσε ακόμη ότι στα ελληνικά νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις. «Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Σε ότι αφορά τις κλειστές φαρμακαποθήκες σημείωσε ότι αυτό έγινε λόγω απογραφής στο τέλος του χρόνου, ενώ σημείωσε ότι δυσκολία υπάρχει σε μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια για τα οποία δεν έχουμε πρώτες ύλες.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αύξηση θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν οι πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα που είναι πολύ πιο ακριβά.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα