Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠάρτι των διορισμένων Golden Boys Και Στον ΕΦΚΑ-“Χρυσοί” οι μισθοί τους

Πάρτι των διορισμένων Golden Boys Και Στον ΕΦΚΑ-“Χρυσοί” οι μισθοί τους

Στα 7.483,104 ευρώ μικτά (από 4.000 ευρώ που παίρνει σήμερα) θα φτάνει ο μισθός του Διοικητή του ΕΦΚΑ, ενώ από 7.067,376 ευρώ μικτά θα ειπράττουν οι Υποδιοικητές, αλλά και οι νέοι managers που θα στελεχώσουν τις αυτοτελείς διευθύνσεις που έχουν συσταθεί στον υπερ-φορέα ασφάλισης, σύμφωνα με την ΚΥΑ των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.

Αντίστοιχα ο Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών θα λαμβάνει μηνιαίως 5.986 ευρώ (το 72% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου).

Μάλιστα, από τους νέους μισθούς της διοίκησης του ΕΦΚΑ, προκαλείται επιπλέον ετήσια επιβάρυνση ύψους 253.321,00 € στο προϋπολογισμό του.

Το ζήτημα ανέδειξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, κατά τη συζήτηση κύρωσης της Συμφωνίας Ασφαλιστικής Κάλυψης μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας, όπου ήταν ο εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπάρκας, σε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης ακρίβειας και με μια κυβέρνηση που καταρρέει είναι προκλητικό να δίνονται μισθοί των 8.000€ για να τακτοποιηθούν οι αρεστοί. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Μπάρκας, ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε ο σχετικός νόμος προς ψήφιση στη Βουλή (τον περασμένο Φεβρουάριο) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας.

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα