Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΟικολόγοι Πράσινοι: Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με όλους τους οικολογικούς χώρους για «κοινό...

Οικολόγοι Πράσινοι: Ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με όλους τους οικολογικούς χώρους για «κοινό βηματισμό»

Ανοιχτοί είναι οι δίαυλοι επικοινωνίας των Οικολόγων Πράσινων με όλους τους οικολογικούς χώρους με σκοπό την εύρεση κοινού βηματισμού προκειμένου να κατέβουν στις εκλογές ως ένα μεγάλο οικολογικό κίνημα, όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Στη συνέντευξη τύπου, παρουσιάστηκε επίσης το στρατηγικό σχέδιο του κόμματος όσον αφορά τη διαχείριση και την ανάταξη των πυρόπληκτων περιοχών. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξάμηνο οικονομικό βοήθημα για όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στο πλαίσιο «εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος», δημιουργία ειδικής βαθμίδας εμμέσων πληγέντων για τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί έμμεσα από τις πυρκαγιές (εμπόριο, εστίαση, τουρισμός κ.λπ.) και δημιουργία Εταιρείας Δημοσίου Δικαίου στις Περιφέρειες, η οποία να αναλάβει το έργο της άμεσης υποστήριξης της παραγωγής με ζωοτροφές, γεωργικά εφόδια και εργαλεία, προγραμματισμό εκμετάλλευσης για τα εναπομείναντα βοσκοτόπια, οργάνωση εφοδιασμού, μαζικές αγορές, αντιμετώπιση φαινομένων «μαύρης αγοράς» και διαχείριση των δωρεών.

Τέλος, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε η ανάγκη «πραγματικής στροφής στην κυκλική οικονομία» με αναδιοργάνωση του συστήματος ανακύκλωσης και παροχή ουσιαστικών κινήτρων για τους πολίτες και τους ΟΤΑ μέσα από τη εφαρμογή στην πράξη του «πληρώνω όσο πετάω». Ειδικότερα, έγινε αναφορά για φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν νέα υλικά από τα ανακυκλούμενα, προβλέψεις για πράσινες προμήθειες από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και σημαντική μείωση ΦΠΑ στις επισκευές, έως και μηδενισμό.

Θεοδώρα Απότα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα