Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Ξύπνησε»… αργοπορημένη η Ελλάδα -  Καταδικάζει τον αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμο ύστερα από την...

«Ξύπνησε»… αργοπορημένη η Ελλάδα –  Καταδικάζει τον αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμο ύστερα από την κατακραυγή

Με καθυστέρηση και ύστερα από μπαράζ αντιδράσεων υπέγραψε η Ελλάδα την κοινή δήλωση κρατών – μελών, που καταγγέλλουν την Ουγγαρία για το νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και στην ελευθερία της έκφρασης, με το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζει πως η χώρα μας «μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ε. επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης».

Ωστόσο, η δήλωση υπεγράφη χθες, ύστερα από πρωτοβουλία του Βελγίου, από 13 χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία , Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Σουηδία, Λιθουανία, Λετονία, Ιρλανδία και Ισπανία) στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια υπέγραψε και η Ιταλία, αλλά όχι η Ελλάδα.

Ακολούθησε μάλιστα επικρίσεις από την Πρόεδρο της Κομισιόν, που απαντώντας σε σχετική ερώτηση σήμερα σε συνέντευξη Τύπου με τον Βέλγο Πρωθυπουργό για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Βελγίου, χαρακτήρισε «ντροπή» τον ουγγρικό νόμο.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αρμόδιους επιτρόπους να γράψουν επιστολή προς τις ουγγρικές αρχές εκφράζοντας την ανησυχία πριν το νομοσχέδιο τεθεί σε εφαρμογή. «Αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα».

«Δεν κάνουμε συμβιβασμούς», τόνισε και προσέθεσε το εξής: «Θα χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κομισιόν για να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εγγύηση για τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών όποιος κι αν είναι κάποιος, όπου κι αν μένει».

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούσε την κυβέρνηση ζητώντας να μάθει γιατί «τηρεί σιγή ιχθύος, για άλλη μια φορά σε θέματα δικαιωμάτων. Γιατί δεν υπέγραψε την δήλωση καταδίκης των χωρών της ΕΕ για την Ουγγαρία η Ελλάδα; Γιατί συνεχίζει να κλείνει το μάτι στις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις της ΕΕ και στα πιο συντηρητικά ακροατήρια εντός Ελλάδος;»

πηγή propaganda.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα