Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜουσική, δεξιώσεις, φροντιστήρια: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις - Τι είπε ο...

Μουσική, δεξιώσεις, φροντιστήρια: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις – Τι είπε ο Γεωργιάδης

Την επόμενη εβδομάδα υπολογίζεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η έναρξη της μουσική στην εστίαση και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε σχετικά με τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων “ο σκοπός του υπουργείου Ανάπτυξης , ο δικός μου σκοπός, είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να μπορώ επίσημα να βγάλω ένα δελτίο Τύπου που να απαντώ με συγκεκριμένη ημερομηνία για όλα. Δηλαδή -πότε θα μπει η μουσική, πότε θα επιτραπούν περισσότερα άτομα σε γαμήλιες δεξιώσεις, πότε θα επιτραπούν τα εστιατόρια που μέσα είναι κλειστά και ούτω καθεξής. Αυτό θα συζητήσω με τους γιατρούς .Θέλω την άλλη εβδομάδα να βγάλω την ανακοίνωση με το χρονοδιάγραμμα. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι την άλλη μέρα , θα λέει τάδε του μηνός αυτό , τάδε του μηνός αυτό, τάδε του μηνός αυτό για να ξέρουν όλοι τι να περιμένουν και πώς να οργανώσουν τη ζωή τους “.
Για τα φροντιστήρια
Εν συνεχεία μίλησε για το άνοιγμα των φροντιστηρίων. ‘Οπως είπε “τα έχουμε βάλει στην πρόταση μας, πρέπει να ανοίξουν .Έχει έρθει η ώρα να ανοίξουν. Θα το αποφασίσουν οι γιατροί πιστεύω αυτήν την εβδομάδα και θα δοθεί άδεια να ανοίξουν. Τα φροντιστήρια μπορεί να κλείνουν τα σχετικά με τα σχολεία αλλά ανοίγουν το καλοκαίρι φροντιστήρια για να κάνουν προετοιμασία για την επόμενη χρονιά και ούτω καθεξής. Άρα αυτά πρέπει να δουλέψουν”.
Επιπλέον χρηματοδότηση για τα γυμναστήρια
Επιπλέον γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν “παγώσει”. Ωστόσο τόνισε ότι είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Για την επιδότηση των επιχειρήσεων τουρισμού
Σε ερώτηση εάν τα λεφτά στον τουρισμό θα δοθούν χωρίς επιστροφή απάντησε τα εξής ” είναι επιδότηση φυσικά. Το 50% του τζίρου για τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι επιδότηση, πατάει πάνω στο σύστημα και στο πρότυπο της εστίασης .Η πλατφόρμα θα δοκιμαστεί την άλλη εβδομάδα για να δουλέψει στον αέρα τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Είναι 5% επί του τζίρου για τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και 2,5 % επί του τζίρου για τα τουριστικά γραφεία και τα τουριστικά λεωφορεία.To μόνο που χρειάζεται είναι να φέρεις τιμολόγιο, τα λεφτά τα ξόδεψες για τη λειτουργία της επιχείρησης σου και ότι διατήρησες θέσεις εργασίας “.
Για τους εμβολιασμούς στη Σάμο
Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” που ανεστάλη προσωρινά στη Σάμο λόγω της χαμηλής προσέλευσης. Όπως υπογράμμισε είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κάτοικους που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Σημείωσε ότι αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε όλη τη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός. Τέλος επεσήμανε ότι , αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα