Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν φυσιολογικό καλοκαίρι

Μητσοτάκης: Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν φυσιολογικό καλοκαίρι

«Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα Bild, απευθύνοντας κάλεσμα στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα.

«Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει», δήλωσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι εφέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες από το 2020.

«Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές», είπε.

«Η Ελλάδα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010. Είναι μια διαφορετική χώρα. Δεν λειτουργούμε πια σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν “δάσκαλοι” που μας επιβλέπουν. Είμαστε μια κυρίαρχη χώρα. Παραμένουμε σε αυτό που αποκαλείται “παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα”, αλλά αν κοιτάξουμε τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε, είναι αλλαγές που θέλουμε εμείς να κάνουμε γιατί αποφασίσαμε πως είναι για το καλό της χώρα» επισημαίνει, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα είναι «ο αγαπημένος μαθητής του δασκάλου».

Ερωτηθείς για την καγκεάριο Μέρκελ, ανέφερε: «Έχω πολύ καλή σχέση με την Καγκελάριο Merkel. Δεν έχουμε συμφωνήσει σε όλα, είχαμε κάποιες έντονες συζητήσεις. Τρέφω εξαιρετικό σεβασμό για αυτήν ως ευρωπαία ηγέτη. Είναι μια φωνή λογικής. Αλλά η Γερμανία είναι μια πολύ ισχυρή Δημοκρατία. Καμία Δημοκρατία δεν εξαρτάται από ένα και μόνο πρόσωπο. Κάποια στιγμή, όλες οι πολιτικές καριέρες φτάνουν στο τέλος τους».

Για την σύλληψη Προτάσεβιτς ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για «κρατική αεροπειρατεία» και προσθέτει: «Διάβασα πολλές, ενδιαφέρουσες, θεωρίες για κατασκόπους. Καμία από αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχουμε απολύτως καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε πράκτορας της KGB ή άλλοι πράκτορες ήταν στην πτήση. Καμία απολύτως. Μηδενική ένδειξη. Και το διερευνήσαμε ιδιαίτερα λεπτομερώς».

«Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία» τονίζει ο Πρωθυπουργός για την υπόθεση. «Θα πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση» συμπληρώνει. «Πιστεύω πως όλοι μας ως ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την υποχρέωση να προσπαθήσουν να ελευθερωθεί ο Roman και η σύντροφός του, αλλά θα πρέπει ακόμα να διασφαλίσουμε πως και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία θα απελευθερωθούν. Γιατί ο Roman δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Η Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα