Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στο νοσηλευτικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός στο νοσηλευτικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας

Για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και στο νοσηλευτικό προσωπικό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποτέθησή του στην Βουλή στην συζήτηση για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις πέντε από τους 392 διασωληνωμένους είχαν εμβολιαστεί μιας και οι υπόλοιποι ήταν άτομα σε ηλικία που είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό αλλά επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Μια ειδική αναφορά γι την Γαλάζια Ελευθερία και το πρόγραμμα εμβολιασμών Νησιών. Το διαπίστωσα ο ίδιος στην επίσκεψή μου στην Αστυπάλαια. Είδα την ετοιμότητά τους να κάνουν το νησί τους όχι μόνο πράσινο αλλά και ασφαλές με επισκέπτες. Το παράδειγμα πρέπει να απλωθεί και στις περιοχές που σήμερα υστερούν. Υπάρχουν περιοχές που για κάποιους λόγους κάποιοι κατανοητοί κάποιοι ακατανόητοι για εμένα που είναι πίσω στους εμβολιασμούς και πρέπει όλοι μαζί να τους πείσουμε ώστε να μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς».

Σημείωσε δε πως: «Σε λίγο άλλωστε όλοι οι συμπολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε το τέταρτο κύμα και θα προστατέψουμε την υγεία μας, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας».

«Αναφέρθηκε ένας ομιλητής για το εμβόλιο πολυομελίτιδας . Ασθένησε η μητέρα μου από αυτή την ασθένεια πριν ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Η μεγαλύτερη επιτυχία λοιπόν ήταν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μισόλογα», είπε.

Τόνισε έτσι, πως: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός,το ψηφιακό πιστοποιητικό πρόκειται για μία τολμηρή ελληνική πρωτοβουλία. «Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε αντιμετωπίζοντας έντονες αντιδράσεις», είπε για να συνεχίσει λέγοντας πως λίγους μήνες μετά η πρόταση της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει σε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι ώστε ο τουρισμός να ανοίξει και να θέσει προοπτικές πιο ισχυρής οικονομίας. «Είμαι εδώ και για έναν απολογισμό της μάχης για την πανδημία που τώρα γίνεται σχεδιασμός για την μάχη προς την ευημερία», είπε.

Αναλύοντας επ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και στο πιο σκοτεινό σημείο του τρίτου κύματος η χώρα είχε σχέδιο και προνοητικότητα για το τι θα συμβεί στους μήνες που θα ακολουθούσαν. Όταν βρεθήκαμε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δεκεμβρίου είχα επισημάνει ότι αυτό που μοιάζει μακρινό, τα ταξίδια, θα έπρεπε να συζητηθεί για να γίνει πραγματικότητα. Το πετύχαμε. Για να έχουμε συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών απαιτούνται χρόνια. Αυτή τη φορά πετύχαμε συμφωνία μέσα σε 2 μήνες. Σήμερα προστέθηκαν 2 χώρες ακόμα Ισπανία και Λιθουανία και ελπίζουμε ότι θα ενταχθούν όλες οι χώρες».

Φαίνεται η δυνατότητά μας να μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες. Το είδαμε με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών, είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως σήμερα με το πιστοποιητικό δηλώνουμε την ετοιμότητα της χώρας για την επόμενη ημέρα.

Όπως είπε δε χαρακτηριστικά, το έχουν αξιοποιήσει πάνω από 230.000 συμπολίτες και η διαδικασία έκδοσης είναι αρκετά απλή. Δεν μιλάμε επομένως για όσους έχουν ανησυχίες προσωπικών δεδομένων για ένα ταξιδιωτικό έγγραφο, σημείωσε, αλλά, είπε, για μια απάντηση μπροστά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα