Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚύπρος: Νεαρός youtuber εξελέγη Ευρωβουλευτής με 20%

Κύπρος: Νεαρός youtuber εξελέγη Ευρωβουλευτής με 20%

- Advertisement -

Ανατροπή και έκπληξη στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου προξένησε ο 24χρονος YouTuber, κ. Φειδίας Παναγιώτου που εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους σε TikTok και Instagram, κατάφερε να συγκεντρώσει το πρωτόγνωρο ποσοστό της τάξης του 20%στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν είχε την προεκλογική υποστήριξη κανενός κόμματος της Κυπριακής Βουλής, αφού κατέβαινε ως ανεξάρτητος υποψήφιος στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση. Ο 24χρονος YouTuber εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της ανάγκης των πολιτών να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής προς τα συμβατικά κόμματα, ενώ εξασφάλισε την εκλογή του αξιοποιώντας στο έπακρο τα ισχυρά social media που διαθέτει, με μη πολιτικό λόγο, χωρίς πολιτικές θέσεις και χωρίς κατά ομολογία του να γνωρίζε τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τα exit polls ο Φειδίας Παναγιώτου δήλωσε “Ίσως αυτή να είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος ανεξάρτητος χωρίς να έχει πίσω του τη παραμικρή σχέση με κάποιο κόμμα, αλλά έχοντας σαν μόνο του όπλο τα social media και τίποτα άλλο”. Αντίστοιχα σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ανέφερε πως “Ο Elon Musk είναι ένας από τους αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο. Κοιμόμουν για 3 μήνες στο sleeping bag έξω από τα γραφεία της εταιρείας του μέχρι να τον αναγκάσω να με γνωρίσει. Με έβλεπε κάθε μέρα που ερχόταν στο γραφείο. Όταν τελικά τον συνάντησα, συγκινήθηκα”.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα