Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σήμερα το μεσημέρι

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σήμερα το μεσημέρι

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ‘Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, για 4η φορά μέσα σε διάστημα τριών ετών. Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα». Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, «στο τραπέζι» θα είναι όλα τα θέματα, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η ελληνική πλευρά. Τα ΜΜΕ στην Τουρκία θεωρούν ότι πρώτο θέμα θα είναι το ενεργειακό και ένας τρόπος να ζωντανέψει εκ νέου ο EastMed.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα