Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕ. Τσακαλώτος: Ο Σ. Κασσελάκης μοιάζει με τον Περίανδρο Πώποτα

Ε. Τσακαλώτος: Ο Σ. Κασσελάκης μοιάζει με τον Περίανδρο Πώποτα

Σκληρή απάντηση στον Κασσελάκη δίνει ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας και ανεξάρτητος βουλευτής Ε. Τσακαλώτος με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου του κόμματος πως «έχει τελειώσει η μνημονιακή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με τους Τσακαλώτους και τους Κατρούγκαλος».
«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δισεκ. για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης» αναφέρει ο Ε. Τσακαλώτος, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστη και την τοποθέτηση του Σ. Κασσελάκη περί νοικοκυραίων και επιστροφή στην παλαιά Ελλάδα.

«Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία»» σημειώνει.

Στην απάντησή του ο Ε. Τσακαλώτος κατηγορεί τον Σ. Κασσελάκη πως με την στάση του όχι μόνο δεν υπερασπίζεται την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Α. Τσίπρα, αλλά δείχνει να υιοθετεί ένα μεγάλο μέρος από το αφήγημα του «ΑντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου.

«Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει. Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα