Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: Μέχρι το τέλος του 2025...

Επίσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 καινούργια λεωφορεία

- Advertisement -

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη στην έναρξη της πρωινής βάρδιας επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για περισσότερα και καλύτερα καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη, όπως είπε ο κ. υπουργός, κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη -140, για την ακρίβεια, στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη- και έπονται ακόμα πολλά περισσότερα. Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά λεωφορεία με σύγχρονα και να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων.

Επισήμανε ότι τα σύγχρονα λεωφορεία έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι όλα φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτουν επαρκή κλιματισμό και πλήρη προβασιμότητα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Και νομίζω ότι οι πολίτες οι οποίοι ήδη έχουν μπει σε αυτά τα λεωφορεία διαπιστώνουν την πολύ μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε επίσης πως η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό αποτελεί μια ακόμα απάντηση των προτεραιοτήτων που δίνει η κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να δώσουμε έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκινώντας με τα λεωφορεία», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα