Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕλληνικό Κοινοβούλιο: Άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

Ελληνικό Κοινοβούλιο: Άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

Να αρθεί η ασυλία τεσσάρων βουλευτών, για υποθέσεις του παρελθόντος στην οποία εμπλέκονται, αποφάσισε η ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποφασίστηκε η άρση ασυλίας των βουλευτών κ. Μάρκου Καφούρου, κας Χριστίνας Σταρακά, κ. Χάρη Μαμουλάκη και κ. Μπαράν Μπουρχάν.

Ειδικότερα για τον κ. Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Για την κα Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τέλεσε το 2018 ως αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Για τον κ. Χάρη Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο δια παραλείψεως και παραβίασης εργατικής νομοθεσίας, τo 2018. Για τον κ. Μπαράν Μπουρχάν (ανεξάρτητος) η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στην παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, τo 2019. Στον αντίποδα η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία αφορούσε στο πλημμέλημα της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα