Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα ΝΔ με 9 μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα ΝΔ με 9 μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Prorata, η οποία δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33% στην πρόθεση ψήφου, έναντι ποσοστού 24% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι μια διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων.

Στην τρίτη θέση, ελαφρώς ενισχυμένο, εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 2,5%.

Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι, μαζί με όσους απάντησαν ότι θα ρίξουν λευκό, άκυρο ή δεν θα ψηφίσουν, δημιουργούν άθροισμα της τάξης του 21%.

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με 41% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 31% των ερωτηθέντων.

Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;» το 55% των πολιτών απαντά αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 35% και μάλλον αρνητικά το 20%), ενώ μόνο το 44% έχει διαμορφώσει θετική άποψη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα