Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔημοσκόπηση: "Ντέρμπι" για την δεύτερη θέση - Ανοδική τάση για τα συντηρητικά...

Δημοσκόπηση: “Ντέρμπι” για την δεύτερη θέση – Ανοδική τάση για τα συντηρητικά κόμματα

Ακόμα μια δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αυτή της Interview για το politic.gr, στην οποία προηγείται η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα και τα κόμματα “δεξιά” του κυβερνώντος κόμματος να παρουσιάζουν αύξηση στα ποσοστά τους.

Συγκεκριμένα η ΝΔ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το ποσοστό της να υπερβαίνει το 30,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 12,8%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,8%, μια μονάδα πίσω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην συνέχεια στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ που αυξάνει την δημοτικότητά του στο 7,4%, ενώ ανοδική τάση έχει τόσο η Ελληνική Λύση που συγκεντρώνει 7,1%, όσο και η Νίκη με ποσοστό 4,3%. Ακόμα αύξηση καταγράφει και η Νέα Αριστερά η οποία λαμβάνει ποσοστό 3,5%. Τέλος εκτός του Ελληνικού Κοινοβουλίου φαίνεται πως μένουν οι Σπαρτιάτες που κυμαίνονται στο 2,3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 42%, με τον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται στο 12% και τον Νίκο Ανδρουλάκη το 8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά αναφορικά με την καταλληλόλητα για την θέση του Πρωθυπουργού:

Μητσοτάκης: 40,4% (από 41,5%)
Κουτσούμπας: 31% (από 35,5%)
Ανδρουλάκης: 22,6% (από 22,6%)
Κασσελάκης: 20% (από 20%)
Κωνσταντοπούλου: 18,6 (από 21,1%)
Βελόπουλος: 18 (από 18,3%)
Νατσιός: 12,1% (από 9,8%)
Στίγκας: 4,6% (από 3,8%)

Παράλληλα, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για τον υπό θεσμοθέτηση “γάμο” ομοφυλόφιλων και το ενδεχόμενο της τεκνοθεσία με το 51% της Ελληνικής κοινωνίας να διαφωνεί, το 45% να συμφωνεί και ένα 4% να μην παίρνει θέση. Κάθετα αρνητικοί σε ποσοστό 70% είναι οι πολίτες στην εισαγωγή των όρων “Γονέας Ι” και “Γονέας ΙΙ”, αντί των όρων “πατέρας” και “μητέρα”, μια θέση που προβλέπεται στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος σε ερώτηση αν είχαμε ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,1%, με την μάχη για τη δεύτερη θέση όμως εξελίσσεται σε θρίλερ αφού ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ισοβαθμούν με 12,2% και 12,1% αντίστοιχα. Σημαντικά αυξημένο ποσοστό λαμβάνει το ΚΚΕ το οποίο ανεβαίνει στο 9,3%, όπως και η Ελληνική Λύση με ποσοστό 6,9%. Ανοδική τάση παρουσιάζει και η Νίκη που βρίσκεται στο 4,5% ενώ ακολουθεί η Νέα Αριστερά που ανεβαίνει στο 3,5%, οι Σπαρτιάτες στο 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας στο 2%. Επιπλέον οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 14% και το 6,2% απάντησε άλλο ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα