Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓεωργιάδης: Θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Γεωργιάδης: Θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Για απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα όταν θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας, από τον Σεπτέμβριο, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”.

Σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ο υπουργός είπε “έχουμε 251 κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ τον Αύγουστο του 2021” σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 τον Αύγουστο του 2020. Όπως τόνισε “οι προβλέψεις είναι ζοφερές”. “Από τους 251 που είναι σήμερα στις ΜΕΘ είναι και οι 251 ανεμβολίαστοι. Το 100%!” υπογράμμισε και σημείωσε αναφερόμενος σε ανεμβολίαστους: “Δεν έχει δικαίωμα κανείς να υποβάλει τους υπόλοιπους ανθρώπους σε κίνδυνο επειδή ο ίδιος δεν έχει πειστεί”
“Είναι προφανές ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας, άλλοι από φόβο, πιο σεβαστό συναίσθημα, άλλοι από δυστροπία προς την κυβέρνηση, νομίζοντας ότι κάνουν κάποιου είδους πολιτική αντίσταση στην κυβέρνηση, άλλοι επειδή είναι συνωμοσιολόγοι εκ φύσεως, συνασπίζονται σε μια συμμαχία των ανευθύνων ανθρώπων, δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο της δική τους ζωή αλλά και τη δική σα, και του παιδιού σας, και της μαμάς σας και του μπαμπά σας. Έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό;” αναρωτήθηκε.
Και πρόσθεσε: “Όσο αυξάνεται ο φόβος και ο φόβος θα αυξηθεί στη διάρκεια του χειμώνα… Όπως εξελίσσονται οι αριθμοί τα πράγματα τον χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα” ενώ αναφέρθηκε στη δική του περιπέτεια με τον κορονοϊό.
Ερωτηθείς ιατρική πράξη και ο καθένας έχει δικαίωμα για το τι γίνεται πάνω στο κορμί του. Και προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, όχι μόνο η ελληνική, να βρει τη σωστή στάθμιση μεταξύ του δικαιώματος προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας των άλλων ανθρώπων και του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση. Είναι μια δύσκολη ισορροπία”.
Συμπλήρωσε πως βούληση της κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να μην ξαναμπούν για κανένα λόγο σε καραντίνα και να μην υποστούν περιορισμούς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα