Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑιχμές για ενδείξεις νοθείας στις Ευρωεκλογές άφησε ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος

Αιχμές για ενδείξεις νοθείας στις Ευρωεκλογές άφησε ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος

- Advertisement -

Σε σοβαρή καταγγελία αναφορικά με νόθευση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, με την επισήμανση πως διαθέτει αποδεικτικά περί αυτού στοιχεία προέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κ. Κυριάκος Βελόπουλος σε συνένετευξη του στο ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το κόμμα του θα προβεί σε ένσταση ζητώντας επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε 12 περιοχές της χώρας, καθώς επόπτες του είδαν και φωτογράφισαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία είναι διαφορετικά από τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι διαφορές στα αποτελέσματα αφορούν και άλλα κόμματα. Ακόμα κάνει έμμεσα λόγο για για υφαρπαγή έδρας του κόμματο, ενώ αιχμές άφησε και για την επιστολική ψήφο:

“Πανελλαδικά η επιστολική ψήφος ήταν στα ίδια ποσοστά με τα ποσοστά των κομμάτων σε κάθε περιοχή. Το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη διαφορά στην επιστολική ψήφο είναι η Νέα Δημοκρατία, σε ορισμένες περιφέρειες, που είχε πχ. 27% στις κάλπες και 40% στην επιστολική. Θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε αυτές τις περιοχές», είπε ακόμη ο Κυριάκος Βελόπουλος, προσθέτοντας ότι «δεν μας άφησαν να κάνουμε ως κόμμα έλεγχο για την επιστολική ψήφο, δεν ξέρουμε ούτε πως ήρθαν οι σάκοι ούτε τι έγινε μετά”. Επιπλέον ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ακόμη πως “υπήρξε κι άλλη νοθεία. Συνέλαβαν έξω από εκλογικό τμήμα υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΙΕΦ να μοιράζει σταυρωμένα ψηφοδέλτια και δεν έγινε τίποτα σε ότι αφορά τις ψήφους, αυτό δεν ειναι νοθεία;”. Ακριβέστερα αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Θράκη, έκανε λόγο για πρόκληση του ΚΙΕΦ, που πρέπει να απασχολήσει όλους στην Αθήνα, λέγοντας “συνεχίζουν να προκαλούν: η επικεφαλής τους λέει ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο, ξέρετε τι μήνυμα ήταν αυτό από την πλευρά του Ερντογάν και της Άγκυρας;”.

Παράλληλα ζήτησε την διεξαγωγή Εθνικών εκλογών, καθώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση με αυτό το ποσοστό, έχοντας χάσει ένα εκατομμύριο ψήφους, για να συνεχίσει λέγοντας “Η ετυμηγορία του λαού ειναι σαφής, δεν εμπιστεύεται το πολιτικο προσωπικό, αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι πολίτες. Δεν έχουμε νομιμιποίηση ουσιαστικά ως πολιτικό σύστημα, όταν ψηφίζει το 50% του πληθυσμού και κάτω και όταν ψηφίζουν ακόμη 600.000 νεκροί που είναι στους εκλογικούς καταλόγους» και κάλεσε να τηρηθεί η νομοθεσία για την υποχρεωτικότητα της συμμετοχής των πολιτιών στις εκλογές.”

Τέλος ανέφερε ότι το ποσοστό που έλαβε το κόμμα στις Ευρωεκλογές, είναι μια παγιωμένη πλέον δύναμη του κόμματος και επανέλαβε, καθώς δημιουργείτε ο πόλος της πατριωτικής παράταξης, καλώντας από την πλευρά του όλους τους Έλληνες προστρέξουν στην Ελληνική Λύση η οποία έχει πλέον ηγεμονική θέση στο πολιτικό σκηνικό, ενώ για τους χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιάς είπε χαρακτηριστικά “σε λίγο καιρό ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είναι ακροδεξιός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είναι ακροδεξιός. Έχετε ακούσει την Λεπέν; Τι λέει; Κοιτάει την πατρίδα της και τον λαό της. Γιατί αυτό είναι ακροδεξιά; Πρέπει να αποδεχτούμε την βούληση του ελληνικού και του ευρωπαϊκού λαού, δεν μπορεί να αποδεχόμαστε μόνο για την κεντροαριστερά”. Σε ερώτηση για την νέα ευρωβουλευτή, κα Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη από το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης είπε πως, “βάλαμε μια αγρότισσα από ακριτική περιοχή και εξελέγη με σταυρό, Θα πρέπει να απολογηθούμε γι΄αυτό; Εμείς δεν βάλαμε διάσημους στο ψηφοδέλτιο. Η ΝΔ εξέλεξε 3 ευρωβουλευτές που δεν γνωρίζουν αγγλικά”.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα