Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑδ. Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για μήνες - Πρόστιμο έως 100.000 για...

Αδ. Γεωργιάδης: Υπάρχει επάρκεια προϊόντων για μήνες – Πρόστιμο έως 100.000 για όσους κρύβουν αποθέματα

Καθησυχαστικός ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά και ειδικότερα των λεγόμενων επισιτιστικών αγαθών, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Υπάρχουν αποθέματα μπροστά μας για μήνες. Ειδικά για το ηλιέλαιο, υπάρχει μια πίεση, όμως και σε αυτό το είδος έχουμε μεγάλη επάρκεια», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την τροπολογία που υποχρεώνει επιχειρήσεις να δηλώνουν τα αποθέματα τους σε συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα.

Επισήμανε ότι δεν χρειάζεται πανικός και διευκρίνισε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση έχει στόχο την αποτροπή τεχνητών ελλείψεων στην αγορά με στόχο το κέρδος. «Φέρνουμε τη ρύθμιση για να έχει το κράτος την πλήρη εικόνα της επάρκειας αυτών των προϊόντων και κυρίως για να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη στην αγορά και με αυτήν να θησαυρίσουν», είπε και πρόσθεσε πως εάν κάποια επιχείρηση δεν δηλώσει τα αποθέματά της, αυτά κατάσχονται και επιβάλλεται πρόστιμο έως 100.000 ευρώ. «Δεν θα επιτρέψουμε μαύρη αγορά σε κανένα προϊόν, έπρεπε να φέρουμε τη ρύθμιση γιατί πρέπει να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Το ότι το κάνουμε δεν σημαίνει ότι έχουμε ελλείψεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα