Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Την απόφαση να αφήσει εκτός του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές τον κ. Δημήτρη Παπανώτα έλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Χ αναφέρει ότι σέβεται τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι για πρώτη φορά επέλεξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους, παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρεπει να παρέμβει για να μην φορτώσει ευθύνες αλλού, ιδιαίτερα σε γυναίκες, που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση του κ. Στέφανου Κασσελάκη είναι η ακόλουθη:

“Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα”.

Επισημένεται ότι ο κ. Δημήτρης Παπανώτας, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως “Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της”.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα