Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυγκλονίζει ο Πλεύρης: Φοβήθηκα τη διασωλήνωση- Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να...

Συγκλονίζει ο Πλεύρης: Φοβήθηκα τη διασωλήνωση- Δεν ήθελα να πεθάνω χωρίς να χαιρετήσω τα παιδιά μου

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega, με αφορμή τις «ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις».

«Αν γυρίσουμε τον χρόνο στο 2016, τότε που συνέβη αυτό με τη νοσοκομειακή λοίμωξη, θα σου πω ότι δεν γνώριζα την έκταση αυτού του φαινομένου. Δεν γνώριζα ούτε την επικινδυνότητα, την έκταση που δυστυχώς στη χώρα μας είναι πολύ περισσότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και ότι καθημερινά-σύμφωνα με τα στοιχεία- χάναμε 10 ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια είχε πάθει σηψαιμία κι έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Είναι βιωματική η εμπειρία της διασωλήνωσης, και είναι βιωματικό να αισθάνεσαι ότι ξαφνικά, ενώ είσαι υγιής, ενώ είσαι 39 ετών, ενώ λες ότι έχει πρηστεί λίγο το πόδι μου και δεν είναι κάτι φοβερό, να παθαίνω σηψαιμία και να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί» επισήμανε.

Όπως εξομολογήθηκε, φοβήθηκε πολύ τη στιγμή της διασωλήνωσης. «Μπορούσα να καταλάβω ότι η διασωλήνωση είναι ένα κεφάλαιο χωρίς επιστροφή. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που αισθάνθηκα, είναι ότι ήθελα να χαιρετήσω τα παιδιά μου. Δε μπορούσα να τα χαιρετήσω».

Και πρόσθεσε: «Αν γινόταν να δω τα παιδιά μου, να μην πεθάνω χωρίς να τα δω. Μετά ήμουν σε καταστολή. Το αμέσως επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω, να καταλαβαίνω ότι είμαι ζωντανός, και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν ότι ζούσα».

Όπως εξήγησε «κατάλαβα ότι έφταιξε μια λοίμωξη που έπαθα μέσα στο νοσοκομείο, ένας σταφυλόκοκκος. Για κάποιους λόγους αυτό πέρασε στο αίμα μου, μέσα σε κάποιες ιατρικές πράξεις που έγιναν».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα