Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτ. Κασσελάκης: Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκ. θα βρεθούν με το...

Στ. Κασσελάκης: Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκ. θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας

- Advertisement -

Με χθεσινοβραδινή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο θέμα της τράπεζας Αττικής και στη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.

«Λοιπόν, είδαμε την πλειοψηφία των μέσων να τηρούν σιγήν ιχθύος για το deal της Attica Bank. Το deal δηλαδή που δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Και μόνο «κύκλοι» να απαντούν από το Υπουργείο Οικονομικών, γιατί ο κατά τα άλλα «σκληρός» με τις τράπεζες υπουργός, αποφάσισε να κρυφτεί.

Καταλαβαίνουμε το «άγχος» των εμπλεκόμενων μερών να υπογραφεί πρώτα η συμφωνία και να μας ενημερώσουν μετά.

Είμαστε σίγουροι ότι οι σύμβουλοι που ως τώρα έχουν πάρει ένα τεράστιο ποσό, μέχρι και 21 εκ.€, (δείτε φωτό), έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για να ζημιωθεί το δημόσιο και να κερδίσει ο ιδιώτης.

Και να το καλύψουν με λεξιλόγιο γεμάτο όρους για να αποπροσανατολίσουν τον Έλληνα πολίτη που με τα χρήματά του δημιουργείται μια ιδιωτική τράπεζα.

Στο Νόμο του ΤΧΣ προβλέπονται δύο εκθέσεις από ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους, «οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η σκοπούμενη συμμετοχή στην έκδοση νέων μετοχών ή άλλων τίτλων ιδιοκτησίας συμβάλλει στη διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας ή των προοπτικών αποεπένδυσης από αυτή».

Αλήθεια διατηρείται, προστατεύεται ή βελτιώνεται η αξία των μετοχών του Δημοσίου στην Attica Bank; Το λέω και πάλι. Το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκ. ευρώ. Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκ., θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας! Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου.

ΥΓ1: Η τράπεζα Αττικής όπως ανέφερα, δεν είναι η μόνη περίπτωση που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο. Θα ακολουθήσουν και άλλα παραδείγματα αύριο.

ΥΓ2: Τελικά τον δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα περπατήσαμε μόνοι μας.

Πού εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της Κεντροαριστεράς;»

Πηγή: ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα