Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠοινική δίωξη σε Σπαρτιάτες και Κασιδιάρη

Ποινική δίωξη σε Σπαρτιάτες και Κασιδιάρη

- Advertisement -

Την απαγγελία της κατηγορίας περί εξαπάτησης του εκλογικού σώματος για τους ανακοίνωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδειλίνη, στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και τον έγκλειστο Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα η παραγγελία της κας Γεωργίας Αδειλίνη δεν περιλαμβάνει τον επικεφαλής του κόμματος, κ. Βασίλειο Στίγκα, με βάση τις δημόσιες καταγγελίες του οποίου, για έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Don Korleone, το περασμένο Σεπτέμβριο, εκκίνησε η εισαγγελική έρευνα που διενέργησε προσωπικά η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός. Στον αντίποδα σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Αναφορικά με τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού κ. Ηλία Κασιδιάρη η Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να του ασκήσουν δίωξη ως ηθικό αυτουργό της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος,. Ακριβέστερα σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα στο κόμμα υπήρχε υποκρυπτόμενη ηγεσία. Συνεπώς πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ήταν ο  πρώην χρυσαυγίτης και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή, καθοδηγώντας τα στελέχη του κόμματος, αλλά και συμβάλλοντας καθοριστικά, ώστε το άγνωστο μέχρι πριν τις εκλογές κόμμα να καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι αυτός επί της ουσίας τους έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές και την πολιτική στήριξη.

Η κα Γεωργία Αδειλίνη στην παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών που θα ασκήσει τις διώξεις στα πολιτικά πρόσωπα, ζητά την απαγγελία κατηγορίας και στον δικηγόρο κ. Σωτήριο Μεταξά, στέλεχος του κόμματος, για τον οποίον προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε στις επαφές του κ. Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες. Ο κ.Σωτήριος Μεταξάς αναμένεται να διωχθεί για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Αναλυτικότερα οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,

2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ,

3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,

4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,

5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,

6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ,

8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ,

9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ,

10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και

11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα