Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΦεύγει ο καύσωνας, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Φεύγει ο καύσωνας, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Σήμερα, Πέμπτη, από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα δώσουν βροχές παροδικές μέχρι το απόγευμα.
Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που περιμένουμε να βρέξει το χρονικό διάστημα από το πρωί και τις προμεσημβρινές περίπου ώρες, μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης είναι η Θεσσαλία, η κεντροανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Πελοπόννησος. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και στα ορεινά της Πελοποννήσου, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ένα υπαρκτό και αρκετά πιθανό ενδεχόμενο για βροχή σε αυτό το χρονικό διάστημα, υπάρχει για την περιοχή της Εύβοιας, των βορειότερων τμημάτων του νησιού, χωρίς όμως να έχουν σημαντική διάρκεια και ένταση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα πλησιάσει πιο κοντά τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Στους 33-36 στα βόρεια, 37 στη δυτική Ελλάδα, 36 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 32-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο που θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις στα βόρεια 3-4 μποφόρ, μέχρι 6 στις Κυκλάδες και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται στο πρώτο μέρος της ημέρας δηλαδή μέχρι το μεσημέρι, να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού, στα σύνορα περίπου με την Βοιωτία και αρκετή ηλιοφάνεια μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-36 με βορειοανατολικό άνεμο 4-5 στα ανατολικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά, πιθανόν να ψιχαλίσει μέσα στην πόλη, βροχές στα γύρω ορεινά το μεσημέρι ενώ το ξημέρωμα, καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 24-35 βαθμούς, με αρκετή υγρασία, και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Καιρός: Πού θα σημειωθούν βροχοπτώσεις

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα