Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΣτα ύψη η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο - Νέα κακοκαιρία την Κυριακή

Στα ύψη η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο – Νέα κακοκαιρία την Κυριακή

Από ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης πλήττεται η χώρα τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας φέρνει βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, αλλά επιμένει και η αφρικανική σκόνη που φτάνει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, «η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει προσωρινά από την αφρικανική σκόνη για να έχουμε την Παρασκευή και το Σάββατο δυο πολύ καλές ανοιξιάτικες μέρες με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες».

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Πέμπτη ο άστατος καιρός θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και λασποβροχές στα βορειοδυτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις φτάνοντας έως και τα 7 μποφόρ, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «προς τα βόρεια δεν θα ξεπερνάει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ όσο κινούμαστε πιο νότια θα είναι πιο υψηλή».

Η πρόγνωση για Αττική και Θεσσαλονίκη
Για την Αττική, η πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου δίνει συννεφιές, λασποβροχές και αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, ενώ από το απόγευμα σταδιακά η ατμόσφαιρα καθαρίζει. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαρουσάκης προβλέπει βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες προς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τη θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 16 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Κυριακή
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, για Παρασκευή και Σάββατο αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας αλλά από την Κυριακή θα εκδηλωθουν βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες, λόγω νέου κύματος κακοκαιρίας που επηρεάζει τη χώρα από την κεντρική Ευρώπη με υποχώρηση του υδραργύρου.

«Σταδιακή άνοδος του υδραργύρου αναμένεται από Δευτέρα και Τρίτη», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα