Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣάκης Αρναούτογλου: Πέφτει 10 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε θα πάρουμε ανάσα

Σάκης Αρναούτογλου: Πέφτει 10 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε θα πάρουμε ανάσα

Πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς «βλέπει» ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο γράφημα που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook, μέσα σε λίγα 24άωρα και μετά από καύσωνα πολλών ημερών, η θερμοκρασία θα πέσει από τους 41 στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για την ανάσα δροσιάς που αναμένεται να πάρουμε τις ερχόμενες ημέρες πριν αρχίσει να σκαρφαλώνει και πάλι στα ύψη ο υδράργυρος.

Σύμφωνα με γράφημα και πρόβλεψη του meteo.gr, παρουσιάζονται 32 προγνωστικά σενάρια από τις 20 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024 από το Εθνικό Κέντρο Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ, για την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάται η πορεία των αερίων μαζών.

Όπως φαίνεται στο ειδικό γράφημα, οι υψηλές τιμές θερμοκρασίας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με το σύνολο των διαθέσιμων προγνωστικών σεναρίων μετά τις 25 Ιουλίου αναμένεται σύντομη αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση της πορείας της θερμοκρασίας μετά τις 27 Ιουλίου έχει μεγάλη αβεβαιότητα, όμως η πλειοψηφία των προγνωστικών σεναρίων δείχνουν ότι και πάλι η θερμοκρασία θα ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020.

40άρια μέχρι και τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη 23 Ιουλίου θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, η οποία στις περισσότερες περιοχές θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα