Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΡαγδαία αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο

Ραγδαία αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αρκετά ζεστός θα είναι σήμερα Τρίτη ο καιρός. Η μέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές συννεφιές σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως προς την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα δυσκολότερα πάντως είναι μπροστά μας καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

Τότε στα κεντρικά ανατολικά τμήματα και στις εσωτερικές περιοχές στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 45 βαθμούς Κελσίου ενώ θα ενισχυθούν οι βορειοδυτικοί άνεμοι κάνοντας την ατμόσφαιρα ξηρή και αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στα βόρεια όμως σχηματίζονται χαμηλά βαρομετρικά που θα μας απασχολήσουν από την Παρασκευή και μετά καθώς θα επικρατήσει νέα αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια.

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες σ’ αυτές τις περιοχές καθώς οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής θα συγκρούονται πάνω από τη χώρα μας με τις ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα