Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΟ Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για κακοκαιρία διαρκείας με βροχές και καταιγίδες μέχρι...

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επιμένει για κακοκαιρία διαρκείας με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Κυριακή

Έντονη βροχόπτωση φέρνει και σήμερα σε Βόλο και Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία Elias, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στον Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια έπεσε τεράστιος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της κακοκαιρίας Elias, ενώ το φαινόμενο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα.

Ο ίδιος σημείωσε: «Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα ο πυρήνας καταιγίδων – που πέρασε από τη Β. Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά – τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά».

Σημείωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα το συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα.

Τέλος σημείωσε πως η κακοκαιρία θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

«Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα θα έχουμε πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού», κατέληξε ο μετεωρολόγος.

Σημειώνεται πως χθες ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επερχόμενη νέα κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα