Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΟ καιρός τον Δεκαπενταύγουστο - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο – Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Την πρόγνωσή του για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο δίνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Στην ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι την Κυριακή 15 Αυγούστου η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βοριάδες έως 7 μποφόρ σε Εύβοια, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

«Σε γενικές γραμμές μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, νέα σταδιακή αλλά “συγκρατημένη” άνοδος αυτής την ερχόμενη εβδομάδα με σχετικά όμως αυξημένη την σχετική υγρασία και τη δυσφορία κατά τόπους κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη» αναφέρει.

Στην πρόγνωση καιρού για τον Δεκαπενταύγουστο ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει πως σε κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη, ενώ σε ορεινά και παράκτιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείχνει από 3 έως και 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός την Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα