Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΟι περιοχές που θα πέσει χιόνι τις επόμενες μέρες

Οι περιοχές που θα πέσει χιόνι τις επόμενες μέρες

Το βαρομετρικό χαμηλό έχει αρχίσει να απασχολεί τη χώρα μας από τα βορειοανατολικά τμήματα με βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές προς τα κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιβηρική χερσόνησο αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά μεταφέροντας νεφικά συστήματα και προς την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα αυτό το ατμοσφαιρικό κύμα μεταφέρει και ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς τα κεντρικά και νότια της χώρας. Πιο αναλυτικά, για σήμερα Πέμπτη στο σύνολο του ελλαδικού χώρου θα επικρατήσει άστατος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Στο Αιγαίο ενισχύονται οι άνεμοι που θα φτάσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.Στην Αττική, οι τοπικές συννεφιές θα δώσουν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις προς τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται πτώση του υδραργύρου από αργά το απόγευμα.Στη Θεσσαλονίκη, άστατες καιρικές συνθήκες καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και βροχοπτώσεις προς τον νομό Χαλκιδικής.Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ως προς την εξέλιξη της κακοκαιρίας, οι πολικές αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη προσσεγίζουν την Ελλάδα και από την Παρασκευή έως και τα μέσα της επόμενης εβδομαδας θα δώσουν πολύ κρύο, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό τις πρωινές ώρες. Χιονόνερο και χιόνι θα πέσει στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην αρχή της επόμενης εβδομαδας θα υπάρξει μια γενίκευση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.Η άνοιξη ελπίζουμε να έρθει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα