Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΝέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές την Κυριακή

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές την Κυριακή

Άστατες καιρικές συνθήκες και αφρικανική σκόνη τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του σήμερα θα έχουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας με την αφρικανική σκόνη να είναι παρούσα τουλάχιστον έως και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, «σήμερα, προς τα κεντρικά και βόρεια θα συναντήσουμε βροχερό καιρό, τουλάχιστον μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Στα πιο δυτικά και νότια, συννεφιές συνοδεία και της αφρικανικής σκόνης, θα αρχίσουν να υποχωρούν κυρίως από το απόγευμα και μετά, για να δώσουν τη θέση τους και σε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια».

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ «ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μας απασχολήσει εκ νέου από την Πέμπτη δίνοντας έναν μουντό, κλειστό καιρό, συνοδεία και πάλι αφρικανικής σκόνης».

Η θερμοκρασία για σήμερα Τρίτη στα πιο βόρεια τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη θα σκαρφαλώσει μέχρι και τους 27. Οι άνεμοι βοριάδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα κατά τόπους έως και 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, «αναμένεται συννεφιά με πρόσκαιρες λασποσταγόνες μέχρι το μεσημέρι, όμως έπειτα θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Στην Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκίνησε με λασποβροχές, καθώς όμως θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα εξασθενήσουν με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της πόλης».

Αρκετή ζέστη προς την περιοχή της Κρήτης και της Ρόδου με νοτιάδες να πνέουν στα 6 με 7 μποφόρ και έντονη την παρουσία της αφρικανικής σκόνης.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης «αύριο Τετάρτη θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, η αφρικανική σκόνη θα απομακρυνθεί πρόσκαιρα, από την Πέμπτη όμως αναμένεται νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα σηκώσει και πάλι σκόνη και θα φέρει λασποβροχές.

«Βελίωση του καιρού την Παρασκεύη και το Σάββατο με νέο κύμα κακοκαιρίας να επηρεάζει τη χώρα μας από την Κυριακή με λίγο πιο δροσερές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη που θα φέρουν βροχές στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα