Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΜε καλοκαιρινή... διάθεση μπαίνει η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

Με καλοκαιρινή… διάθεση μπαίνει η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

Καλοκαίρι θα θυμίζει η επόμενη εβδομάδα αν και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της άνοιξης, καθώς αναμένονται θερμές αέριες μάζες πάνω από την Ευρώπη και την Ελλάδα, από την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη, επηρεάζοντας και την χώρα μας. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου οι αέριες μάζες πάνω από την Ελλάδα θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Meteo διευκρινίζει πως οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη 2 Απριλίου.

Πηγή:efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα