Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΚακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - Το νέο έκτακτο της...

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Το νέο έκτακτο της ΕΜΥ

Νέο, επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με αυτό, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Ρόδου – Καστελλόριζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Νωρίτερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς Τετάρτη, ενώ παράλληλα ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι επικράτησαν στα πελάγη.

Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 09:00 σήμερα το πρωί ήταν στο Ρίο Αχαΐας (66 χιλιοστά), στο Αρσάκειο Πάτρας (46), στα Θεοδώριανα Άρτας (43), στο Βουλγαρέλι Άρτας (42), στα Λεπιανά Άρτας (40) και στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας (39 χιλιοστά).

Οι σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως την ίδια ώρα, ήταν στην Παξιμάδα Καρύστου (118 χιλιόμετρα την ώρα), στους Προσκυνητές Ροδόπης (108), στον Άγιο Νικόλαο Τραπέζης (100) και στη Μεγίστη Λαύρα (92 χλμ/ώρα).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα