Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΚίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Eva» δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Μιλώντας στο MEGA, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες και πολύ ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας μάλιστα για πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο.

O ίδιος εφιστά την προσοχή και στους κατοίκους της Αττικής, επισημαίνοντας πως το Λεκανοπέδιο θα δεχτεί ισχυρές πιθανότατα βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Κυριακής. «Θα είναι μια σημαντική κακοκαιρία, πανελλαδικής εμβέλειας, που θα θυμίσει Νοέμβρη ως προς τα φαινόμενα. Αυτό που με φοβίζει είναι το δυτικό τμήμα της χώρας που θα δεχτεί πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, και τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα