Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweather''Διπρόσωπος'' ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Βροχές και ζέστη

”Διπρόσωπος” ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Βροχές και ζέστη

- Advertisement -

Η μέρα ξεκινάει με συννεφιές στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου οι οποίες κατά τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ήπιες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο λόγος για αυτές τις μπόρες και τις τοπικές καταιγίδες είναι η θερμική αστάθεια με αποτέλεσμα κατά τις μεσημβρινές ώρες να σημειωθούν φαινόμενα βροχόπτωσης και στον ηπειρωτικό κορμό και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου.

Οι άνεμοι παραμένουν βοριάδες και ειδικά στο Αιγαίο θα φτάνουν έως και τα 6 μποφόρ.

Για την Αττική, ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ προβλέπει ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκασίας που θα φτάσει έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα δώσουν την θέση τους σε νεφώσεις κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές χωρίς ωστόσο να δώσουν κάτι το αξιόλογο. Ο υδράργυρος στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «για την Πέμπτη αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες και από την Παρασκευή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο ωστόσο θα κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες και καταιγίδες αργά το μεσημέρι στο εσωτερικό της χώρας αλλά με ζέστη», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα