Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΑλλάζει ο καιρός απότομα – Πού θα χτυπήσουν τα χιόνια τις επόμενες...

Αλλάζει ο καιρός απότομα – Πού θα χτυπήσουν τα χιόνια τις επόμενες ώρες;

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα είναι άστατος με βροχές στα ανατολικά, θα βελτιωθεί μέσα στην ημέρα αλλά προς το απόγευμα θα υπάρχει ένα πέρασμα από βροχοπτώσεις από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα είναι περισσότερες προς βόρεια και κεντρικά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τα πράγματα με τον καιρό, όμως, αλλάζουν τα επόμενα 24ωρα καθώς, όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, το ατμοσφαιρικό βουνό που οργανώνεται προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη σε σχηματισμό ωμέγα εμποδιστή υψώνεται σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη και θα οδηγήσει πολικές άριες μάζες από Ουκρανία και Ρωσία προς τη χώρα μας.

Όπως σημείωσε οι πολικές αέριες μάζες από τη βορειανατολική Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας, ένα μέρος της Ιταλίας, την Τουρκία, ακόμα και την Κύπρο προκαλώντας βαρυχειμωνιά σε ένα μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όσον αφορά, δε, τις χιονοπτώσεις ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξεκινούν από Τετάρτη με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας ενώ από την Πέμπτη θα απασχολήσουν περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μαρουσάκης σε Εύβοια, κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να δούμε χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα