Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΉρθαν τα...πρώτα μείον. Πότε κρυώνει ο καιρός

Ήρθαν τα…πρώτα μείον. Πότε κρυώνει ο καιρός

«Κλείδωσε» η νέα κακοκαιρία της επόμενες μέρες, με τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Γιάννη Καλλιάνο και Σάκη Αρναούτογλου να συμφωνούν πως η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν και οι πρώτες αξιολόγες χιονοπτώσεις.

 

Η Πέμπτη θα περάσει με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές κυρίως στην ανατολική χώρα και ιδιαίτερα στην Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία.

Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια. Το Σάββατο αναμένεται «αλλαγή-εξπρές» του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με βροχές σύντομης διάρκειας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν πιο ψυχροί βοριάδες που θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία.

Η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο θα είναι ισχυρή. Θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας με σημαντικές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά – άνω από τα 1.000 ή τα 1.200 μέτρα.

Τα φαινόμενα την Κυριακή θα υποχωρήσουν και την ερχόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ξεκίνησαν.. τα μείον στον υδράργυρο

Χαμηλές ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 14/11 σύμφωνα με το Meteo.

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Οχυρό Νευροκοπίου όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -0.3 °C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΡΥΟ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα