Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΉπειρος: Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις - Καταστράφηκε ολοσχερώς δρόμος (ΦΩΤΟ)

Ήπειρος: Προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις – Καταστράφηκε ολοσχερώς δρόμος (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες ζημιές άφησαν πίσω τους οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων στην Ήπειρό, με δεκάδες καταπτώσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό, ορεινό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το agon.gr, το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στον δρόμο Μηλιωτάδες- Ασπράγγελοι, όπου πριν το χωριό Καλουτάς ο δρόμος έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο από τους Κήπους, ενώ για την αποκατάσταση θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος, καθώς κατολίσθησε ολόκληρη η πλαγιά.

Τα υπόλοιπα προβλήματα αντιμετωπίζονται από μηχανήματα της περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων, αλλά και ιδιωτών, ενώ μεγάλη προσπάθεια γίνεται και για τον αποχιονισμό στα ορεινά του Μετσόβου, του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, όπου το χιόνι ξεπέρασε σε κάποιες περιπτώσεις το μισό μέτρο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όσους κινούνται στα ορεινά, καθώς από το πρωί ο υδράργυρος έχει υποχωρήσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και δημιουργείται παγετός.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγίας Παρασκευής – Φούρκας και Αγίας Παρασκευής – Διστράτου, στην περιοχή της Αετομηλίτσας και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Μετσόβου.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα