Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΈρχεται πολικό ψύχος διαρκείας

Έρχεται πολικό ψύχος διαρκείας

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης πρόβλεψε πως ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας λόγω πολικού ψύχους. Όπως επισημαίνει το πρωί της Τρίτης στο Open το ψύχος θα ξεκινήσει από το Σάββατο και δεν αναμένεται να εξασθενήσει πριν τα μέσα της άλλης εβδομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι προς τη Βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα δείξει ακόμη και -18 βαθμούς Κελσίου και ο παγετός θα είναι ολικός!

«Τα χιόνια θα εστιάζονται από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Και η περιοχή της Αττικής θα δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα είναι μια δύσκολη κακοκαιρία, θέλει προσοχή και πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα όσο έχουμε το χρόνο μπροστά μας», σημειώνει χαρακτηριστικά.Μέχρι το Σάββατο πάντως και αυτό το ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όσο περνούν οι μέρες οι προγνώσεις θα γίνονται ακόμη πιο συγκεκριμένες ο καιρός θα μας τα χαλάσει αρκετά. Ήδη, από σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου θα έχουμε βροχοπτώσεις προς το ανατολικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα και μετά περνάει ένα ψυχρό μέτωπο και δεν αποκλείεται αύριο το ξημέρωμα να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί-βόρειοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.«Ωστόσο, αυτή η ψυχρή αέρια μάζα θα περάσει αρκετά γρήγορα μέχρι την Παρασκευή – Σάββατο που θα έρθει το πολικό ψύχος από τη Βόρεια Ευρώπη» καταλήγει ο κ. Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα