Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρχεται από βδομάδα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού - Πότε και πού...

Έρχεται από βδομάδα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού – Πότε και πού θα δείξει 44 βαθμούς Κελσίου

- Advertisement -

Άστατος και σήμερα αναμένεται να είναι ο καιρός με νέα μικρή υποχώρηση του υδραργύρου, ενώ αύριο η αστάθεια θα περιοριστεί και τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν. Ωστόσο από την Κυριακή, ημέρα των ευρωεκλογών, ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στο νέο κύμα ζέστης που θα έρθει ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40°C και να πλησιάσει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 44°C.

Προς το παρόν, για σήμερα και αύριο αναμένεται μία μικρή ανάσα, καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσουν τους 35°C-37°C.

Όπως προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου από τους 30-32°C της Παρασκευής, θα φτάσουμε τους 42°C την επόμενη Πέμπτη, 13 Ιουνίου. Ο μετεωρολόγος ανάρτησε στο Facebook αναλυτικά έναν πίνακα με τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται γενικά στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ωστόσο πως οι κατά τόπους μέγιστες τιμές, θα πρέπει να υπολογίζονται ως μεγαλύτερες κατά μία με δύο μονάδες.

Έτσι, από Τρίτη 11/6 έως και Πέμπτη 13/6, αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40°C στην Αττική, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα.

Αντίθετα, στις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στα 500 μέτρα υψόμετρο, οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα και 3-6 βαθμούς χαμηλότερες. «Ειδική» κατάσταση αναμένεται στα νησιά, όπου ναι μεν η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη, με αυξημένη, όμως υγρασία, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση περαιτέρω.

 

Για ενίσχυση βοριάδων σήμερα και αύριο στα 6-7 μποφόρ με πτώση της θερμοκρασίας και τον υδράργυρο στους 37 βαθμούς την Κυριακή των εκλογών κάνει λόγο ο διευθυντης της ΕΜΥ Θόδωρος Κολυδάς, ο οποίος προβλέπει σταδιακή και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από βδομάδα

 

Καλλιάνος: Εβδομάδα «κόλαση»

Νέο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν πάνω από 42 βαθμούς Κελσίου θα πλήξουν τη χώρα, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό «κόλασης» την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Όπως όλα δείχνουν, νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να μην αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που βλέπουμε, θα ζήσουμε μια κολασμένη εβδομάδα», δήλωσε στο MEGA ο Γ. Καλλιάνος.

 

 

Ο καιρός σήμερα

Tοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα ορεινά των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα πυκνώσουν και θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και ημιορεινά των ηπειρωτικών και της Δυτικής Κρήτης αλλά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και τη Θεσσαλίας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 21 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 39, στις Κυκλάδες από 23 έως 32, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 38 και στην Κρήτη από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Ιδιαίτερα στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως στο Κρητικό το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα βόρεια 3 έως 5 μποφόρ.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και τοπικα στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και τοπικά στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 5 με 6 και στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 33 και στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6 και στη βόρεια Ελλάδα νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα